Permanente make-up

Voor wie?

Voor mensen:

 • die niet tevreden zijn met de vorm van wenkbrauwen. En vollere wenkbrauwen willen.
 • die altijd sprekende ogen willen hebben door permanente eyeliners.
 • die last hebben van hooikoorts en/of tranende ogen.
 • waarbij normale make-up als gevolg van werkzaamheden of hobby (sporten) niet goed blijft zitten.
 • die een chemokuur moeten ondergaan. Permanente make-up zorgt dat het gezicht expressief blijft na het eventueel verliezen van wimpers en/of wenkbrauwen.
 • die een bril dragen of allergisch zijn voor gewone make-up artikelen.
 • die een correctie nodig hebben of hun gezicht juist optimaal in balans willen hebben.
 • met Alopecia Areata. Permanente make-up is voor hen een fantastische uitkomst.
 • met littekens op de hoofdhuid als gevolg van haartransplantatie, d.m.v. de zogenoemde hairstroke techniek.
 • die zich weinig tijd gunnen om zich op te maken of door lichamelijke beperkingen dit niet meer kunnen.
 • En uiteraard voor iedereen die er altijd optimaal verzorgd uit wil zien!

Voor wie niet?

 • Niet vlak voor een oogcorrectie of face-lift
 • MRI patienten. Buiten het onderzoeksgebied kan wel met permanente make-up  behandeld worden. Bij twijfel uw arts raadplegen.
 • Mensen die lijden aan Keloid (een bindweefsel aandoening).
 • Bent u drager van het Herpes Simplex en heeft u regelmatig (meer dan 2 keer per jaar) een koortslip, dan is een permanente make-up op de lippen af te raden.
 • Gebruikt u bepaalde medicijnen of wordt u behandeld voor kanker of chronische aandoeningen van bijvoorbeeld huid of ogen, dan dient u eerst uw arts of specialist te raadplegen.
 • De GGD raadt een permanente make-up behandeling af indien u lijdt aan een van de volgende gezondheidsklachten; Diabetes, Hemofilie, chronische huidziekte, contactallergie, Immuunstoornis, Hart- en vaatafwijkingen, Herpes zoster in het gelaat, Herpes simplex oogontsteking, Lupus, Ichtyose, gebruik van antistollingsmiddelen of als u ooit een Melanoom hebt gehad.
 • U mag niet onder invloed van alcohol of drugs zijn tijdens de Permanente make-up behandeling.
 • Bij zwangerschap.

Kennis en ervaring vereist

Het mag voor zich spreken dat het van belang is dat de pigmentatie uiterst vakkundig en hygienisch gebeurt. Maar wat zeker net zo belangrijk is, is de ervaring van uw visagiste. Bij Make-up Ink wordt niet alleen uw make-up "permanent" aangebracht, maar ook op de juiste manier. Ieder mens is uniek en er is dus visagie kennis voor nodig om het beste uit al die verschillende gezichten te kunnen halen. Door een perfect passende make-up is een gezicht meer in balans en optimaal sprekend.

Helaas zijn er in Nederland permanente make-up-specialisten werkzaam die niet over de eerder genoemde ervaring en /of kennis beschikken. Met alle gevolgen van dien. Het is cruciaal om de juiste vorm wenkbrauw te kiezen, anders zal het gezicht er niet mooier op worden. Pas dus op voor prijsstunters.

Vakmanschap

Miranda Radstaat is al vele jaren werkzaam als Make-up artist in binnen- en buitenland. Zij heeft ook jarenlang trainingen gegeven op dit gebied. Wat betreft vakkundigheid bent u bij haar in de juiste handen. Zij is opgeleid bij Nouveau Contour, het toonaangevende merk in de permanente make-up wereld. Zij is destijds door Nouveau Contour geselecteerd als 1 van de 4 beste specialisten voor "het" Mobile Team Nederland. Ook verzorgt ze de permanente make-up bij beautysalon "By John" in het Arsenaal te Naarden en om de 10 weken op Ibiza.

Wij werken met de betrouwbare en veilige apparatuur van Nouveau Contour. De Intelligent, het eerste computergestuurde pigmentatie apparaat ter wereld, uitgerust met het "Zero tolerance system" waarmee naaldafwijkingen uitgesloten zijn. De computeraansturing kan de naaldfrequentie tot op 0,01 seconde nauwkeurig aangeven, zodat er zeer nauwkeurig gepigmenteerd kan worden. De Intelligent is ISO 9001 en EN 46001 gecertificeerd (europese medische maatstaven). Wij werken volgens de strenge hygiene richtlijnen van de GG en GD. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat permanente make-up bij Make-up Ink van een kwalitatief hoog niveau is en volledig veilig. Wij zijn uiteraard in het bezit van een GGD vergunning.

Doet het pijn?

Het aanbrengen van de permanente make-up is niet geheel pijnloos, maar wordt over het algemeen als dragelijk ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar wij mee werken en verdovende cremes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Over het algemeen is permanente make-up altijd zichtbaar. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit verschilt echter van persoon tot persoon. Dit heeft onder andere te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Wij hebben een touch-up regeling, voor het onderhoud van uw permanent make-up. U kunt uw permanente make-up elk jaar of om de 2 jaar laten opfrissen voor respectievelijk 1/3 of 2/3 van de prijs.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen. U bent van harte welkom om na een behandeling een afspraak te maken voor een persoonlijk make-up advies. Wij leren u dan welke make-up het beste bij u past en hoe u uiteindelijk tot een sprankelend eindresultaat komt.

Krijg ik eerst een intake gesprek?

Er vindt altijd eerst een gesprek plaats voor de behandeling. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialiste uw wensen en of permanente make-up hierin kan voorzien.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 1,5 uur. Permanente make-up bestaat altijd uit 2 behandelingen, soms zelfs 3. Na het aanbrengen van de permanente make-up heeft de huid een periode van 6 weken nodig om te genezen. Na deze 6 weken is er een nabehandeling en dat is de finishing touch.

Wij hebben geen controle over uw genezingsproces, dat is verschillend per persoon. Dus het kan zijn dat er nog een behandeling nodig is, dan bent u van harte welkom voor een 3de behandeling binnen 8 weken. Deze behandeling is bij de prijs inbegrepen.

Is er speciale nazorg nodig?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat het resultaat optimaal is, geeft uw specialiste een aantal richtlijnen mee. Zij informeert hier natuurlijk uitgebreid over en u krijgt altijd een nazorgbrief mee naar huis waar nog een keer alle benodigde informatie in staat.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 20% tot 50% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeeren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een dunne naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Want de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend. Bij een tatoeage worden de kleuren diep ingebracht, namelijk in het onderhuids bindweefsel. Wij werken minder diep om een zacht natuurlijk effect te bereiken.

Zijn er nog aspecten waarmee ik rekening moet houden voor de behandeling?

 • het is belangrijk dat u in de laatste 24 uur voor de behandeling geen alcohol, aspirine (wel paracetamol) of bloedverdunnende medicijnen gebruikt. Onder "Voor wie niet?" vind u alle informatie over waarom permanente make-up voor u niet geschikt zou kunnen zijn.
 • Bij eyeliner: als u lenzen draagt, een bril meenemen. Dit omdat de lenzen 24 uur na de behandeling niet gedragen mogen worden

En na de behandeling?

Kleurintensiteit: De kleur wordt donkerder ingezet om uiteindelijk tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Dit vervaagt.

Hygiene: Om hygienische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Of intensief sporten waarbij u gaat zweten. Houdt u dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen.

UV-licht: Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank of in de volle zon. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen.

De eerste dagen na de behandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, want dan kan het pigment verdwijnen. De korstjes laten uit zichzelf los. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste 8 dagen na de behandeling uw ogen op te maken met gewone make-up.

Gratis consult

U bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.
Bel 0031 - 6 5021 0207 of mail info@make-upink.nl